Het Hoofdscherm van de applicatie
Het Itemcollectie scherm
Meer screenshots
Screenshots
HOE ZIET ZENLEX RADIO MANAGER ER UIT?
Niet alleen aan het uiterlijk van Zenlex Radio Manager is de nodige aandacht besteed, ook is nagedacht over een handige en gebruiksvriendelijke indeling van de schermen.
Het Hoofdscherm van de applicatie
Alle tools voor live uitzending en voorproductie onder handbereik

Klik hier om de afbeelding in origineel formaat te bekijken.De linkerhelft van het scherm geeft een overzicht van de items die gepland staan (de gele, rode en blauwe balken). De items waarvan het binnenste als een soort ‘display’ wordt weergegeven spelen op dit moment af. Daarboven wordt een lijst getoond van items die reeds zijn afgespeeld. Rode balken zijn vast geplande items zoals commercials etc. Gele balken zijn platen en overige items zoals jingles e.d. zijn blauw van kleur.

De tellers boven de afspeellijst geven (van b.n.b.) de tijd tot de eerstvolgende vast geplande opdracht, het intro van een plaat en de tijd tot het instarten van het volgende item weer. Rechtsboven wordt de huidige tijd weergegeven. 

Rechts naast de afspeellijst zitten de 'Hotbuttons'. Dit zijn kleine snelstart jingle spelers waar items in gesleept kunnen worden en daarna direct afgespeeld. De panelen kunnen bestaan uit meerdere sub-panelen die met de pijlen ( < en  > ) kunnen worden geselecteerd. Zo kunnen er weer meerdere sets worden opgeslagen die in een handomdraai te openen zijn.

Boven de HotButtons bevinden zich vier losse spelers, die net iets meer controle mogelijkheden bieden dan de HotButtons. Per speler is aan te geven op welke fader (geluidskaart/uitgang) de audio moet worden afgespeeld. Ook is het mogelijk de speler met faderstart te starten.

De rode balken aan de rechterkant van het scherm geven een overzicht van de komende vast geplande opdrachten zoals reclameblokken e.d. Het schermpje daaronder geeft de inhoud van een dergelijke blokopdracht weer. Deze blokopdrachten worden voor het moment van uitzending in de afspeellijst ingevoegd en uitgepakt.

Klik hier om de afbeelding in origineel formaat te bekijken.Met behulp van de editor kunnen de overgangen tussen de verschillende items tot op de honderdste seconde precies worden ‘voorgeproduceerd’. Deze functie wordt vooral gebruikt in liveprogramma’s waar de dienstdoende DJ of technicus speciale eisen stelt aan de loop van het programma, aangezien het systeem normaliter zelf automatisch prima overgangen maakt aan de hand van ingestelde criteria.

Met de audiorecorder kunnen tijdens een programma dingen worden opgenomen zoals presentaties (voice-tracks), interviews of telefoongesprekken. Deze kunnen na opname direct in de playlist worden gesleept.

Klik hier om de afbeelding in origineel formaat te bekijken.Met het zoeksysteem op het rechtergedeelte kan handmatig naar items worden gezocht, waarna deze in de afspeellijst ingevoegd kunnen worden. Er kan worden gezocht op een veelvoud aan factoren, zoal o.a. titel, artiest, groep, bestandsnaam, speelduur, eigenschaps-labels, releasedatum, opmerkingen, etc. Daarnaast kunnen filters aan en uit worden gezet m.b.t. het vinden van items (van artiesten) die recentelijk nog gedraaid zijn.

Op het tabblad 'Gevonden Items' worden de platen weergegeven die met de opgegeven waarden zijn gevonden. Deze kunnen vervolgens rechtstreeks de playlist in worden gesleept.

Klik hier om de afbeelding in origineel formaat te bekijken.Bij het opnemen van een voicetrack-programma verschijnen linksboven in het scherm een aantal handige tools waarmee op eenvoudige wijze snel het voicetrack-programma kan worden samengesteld. Er wordt ingesteld hoeveel seconden van de laatste track te horen zijn als er op ‘Play’ wordt gedrukt. Vervolgens kan een voicetrack worden ingesproken door op de ‘ON AIR’ button te klikken. Dit kan eventueel ook d.m.v. een koppeling aan de schakeling op de microfoonfader op uw mengtafel.

Tijdens het opnemen van de voicetrack kunnen alle functies op dezelfde manier worden gebruikt als bij een liveprogramma, waardoor de ervaring (en het resultaat) nauwelijks verschilt van live programma maken. U kunt zelfs alle overige apparatuur in de studio gebruiken.

Nadat op ‘Stop’ is gedrukt wordt de opgenomen voicetrack in de playlist ingevoegd. Het systeem onthoudt de timing van uw acties. U hoeft daarna dus niet smeer te doen. Wel kunt u eventuele onvolkomenheden in uw 'live' presentatie rechtzetten met de editor.

 
© 2022 Zenlex Media Solutions