Thuiswerken met Zenlex
Nieuwe module voor het produceren van meerdere totaalprogramma's en/of edities
Meer en meer stations kiezen voor Zenlex Radio Manager!
Happy Radio ruilt PC Radio in voor Zenlex
Zenlex voor Castricum 105
Urk FM kiest voor Zenlex Radio Manager
Zenlex voor Dance FM: The beat of Amsterdam
Radio 9 aan de slag met Zenlex Radio Manager
Zenlex in the Caribbean
<1-2-3-4>
Nieuws
ACTUELE INFORMATIE MET BETREKKING TOT ZENLEX MEDIA SOLUTIONS EN HAAR RELATIES
Meer en meer stations kiezen voor Zenlex Radio Manager!
De afgelopen tijd hebben weer een aantal stations de keuze gemaakt voor Zenlex Radio Manager waar het hun radioautomatisering betreft. We hadden bijna geen tijd meer om de website bij te werken;) Hier een update:

Schagen FM
www.schagenfm.nl

Schagen FM is de publieke lokale omroep voor de gemeenten Schagen, Zijpe Niedorp en Harenkarspel. De omroep is sinds 1992 actief en heeft naast radio ook televisie. Bij de omroep zijn bijna 40 vrijwilligers actief. Schagen FM draaide eerst met Mouse Music maar was toe aan iets nieuws. Zenlex heeft voor Schagen FM de muziekdatabase van Mouse Music overgezet naar Zenlex Radio Manager. 

MIX724
www.mix724.nl

MIX724 is te ontvangen in heel West-Friesland. Het station biedt een frisse zomerse mix van muziek. MIX724 draaide hiervoor met een amerikaans systeem waaruit de muziekdatabase door Zenlex is overgezet. Bij MIX724 kunnen platen via de website worden aangevraagd die automatisch door Zenlex Radio Manager worden verwerkt.

Radio Heemskerk
www.radioheemskerk.nl

Radio Heemskerk is de lokale radio-omroep voor Heemskerk (Noord-Holland) en de IJmond. Ze brengen een mix van muziek en lokale informatie: evenementen, actualiteiten, cultuur en sport. De informatieve programma’s worden grotendeels verzorgd door vrijwilligers uit Heemskerk en omstreken. Dit maakt Radio Heemskerk “Thuis in de IJmond!” De omroep is opgericht in 1990. Voorheen draaide Radio Heemskerk met Mouse Music. Naast dat de muziekdatabase is omgezet naar het nieuwe systeem, heeft Zenlex er ook voor gezorgd dat de bestaande aansturing van apparatuur als MD spelers en de studio's gehandhaafd kon worden. Radio Heemskerk wilde deze bestaande infrastructuur graag behouden om zo de overgang van het ene naar het andere systeem vloeiend te laten verlopen.

Radio Texel
www.radiotexel.nl

Radio Texel is altijd betrokken bij wat er op het eiland gebeurt. Toen het tijd werd voor de bouw van een nieuwe studio werd contact opgenomen met Helios Pro Audio Solutions in Haarlem, aangezien men daar in het verleden ook naar tevredenheid zaken mee had gedaan. Als onderdeel van de nieuwe studio moest er ook een automatiseringssysteem komen, en via Helios viel uiteindelijk de keuze op Zenlex Radio Manager.

Radio Land van Waas (België)
www.radiolandvanwaas.be

Radio Land van Waas is gevestigd te Sint-Niklaas en zendt 24/7 uit voor heel Waasland. Na tot op heden gebruik te hebben gemaakt van het pakket Radiohost heeft men nu gekozen voor Zenlex Radio Manager. Speciaal voor Radio Land van Waas heeft Zenlex de mogelijkheid ingebouwd om FLAC-bestanden af te spelen. FLAC is een zogenaamd "lossless" (verliesloos) audio formaat. Dit betekent dat de bestandsgrootte tot 50% kleiner is in vergelijking met WAV bestanden, zonder enig verlies aan kwaliteit. Omdat het station nu overstapt naar dit audioformaat, zal het de komende periode eerst gebruiken om een nieuwe muziekdatabase op te bouwen, aangezien de oude database bestaat uit gecomprimeerde audiobestanden die wel een verlies aan kwaliteit hebben.

PopRock FM (Turkije)
www.poprockfm.com

PopRock FM is het eerste station dat gebruik maakt van de nieuwe mogelijkheid om een Zenlex Radio Manager systeem te leasen. Al 7 jaar brengt PopRock FM de betere popmuziek vanuit het Turkse Marmaris. 24 Uur per dag, 7 dagen per week draaien ze de beste todays classics van de jaren 80, 90 en vandaag. Kortom een verrassende mix van muziek en informatie doordeweeks en in het weekend.

Radio BlaBaRet (Parijs)
binnenkort online

Een heel bijzonder en vernieuwend concept. Dat is het idee achter Radio BlaBaRet. Deze internetstation waar de cabaretiers de DJ's zijn, brengt een nieuwe combinatie van muziek, cabaret en sketches. De muzikale omlijsting is een mix van allerlei genres varierend van classics tot hits, Frans-, Spaans-, en Engelstalig. Met name vergeten platen en hits uit het buitenland komen aan bod. Momenteel is men druk bezig met de nieuwe opzet van het station, en daarvoor is nu ook Zenlex Radio Manager aangeschaft.

Beat FM Den Haag en Harry FM Den Haag
www.beatfmdenhaag.nl   www.harryfm.nl

De stations Harry FM en Beat FM zijn een initiatief van de stichting Vrij Haags. Deze stichting heeft als doel de stimulering van de Haagse identiteit op die gebieden waar weinig aandacht is. Meer specifiek betreft het vooral projecten die een relatie hebben met de unieke radio-geschiedenis van Den Haag. Beat FM Den Haag is een geheel Haags radiostation in de beste traditie van Haagse Radio. En Harry FM... wordt zo mogelijk nóg haagser! Voor het opzetten van deze stations, waar men momenteel nog druk mee bezig is, zijn twee Zenlex Radio Manager systemen aangeschaft.


 
 [STARTPAGINA [ALGEMEEN [NIEUWS [PRODUCTEN [CONTACT [DISCLAIMER
© 2022 Zenlex Media Solutions